Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parques Reunidos

Moederbedrijf Slagharen en Bobbejaanland gaat naar de beurs

04-04-2016, 17.46 uur | Reacties

We kunnen binnenkort handelen in pretparkaandelen. Parques Reunidos, de eigenaar van onder andere Attractiepark Slagharen, Bobbejaanland en Movie Park Germany, gaat naar de beurs. Het is de bedoeling dat de firma uit Madrid in mei een notering krijgt aan de Spaanse effectenbeurs.

Er wordt voor 525 miljoen euro aan aandelen uitgegeven. Daarmee wil Parques Reunidos "de totale schuldenlast verminderen en de financiële flexibiliteit verhogen", staat in een persbericht. De beursgang wordt begeleid door twee banken: Morgan Stanley en Deutsche Bank.

Parques Reunidos omvat 55 toeristische attracties, goed voor een jaaromzet van 605 miljoen euro. In 2007 nam de Britse investeringsmaatschappij Arle Capital de groep voor 1 miljard euro over. Vorig jaar werd nog gesproken over een overname door een andere buitenlandse investeerder. Die plannen zijn nu van de baan.

Meer Parques Reunidos
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be