Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Medewerker Disneyland Paris dood aangetroffen in spookhuis Phantom Manor

02-04-2016, 18.33 uur

Een 45-jarige medewerker van Disneyland Paris is vanochtend dood aangetroffen in spookhuis Phantom Manor. De man werd naar alle waarschijnlijkheid geëlektrocuteerd bij het vervangen van een defecte lamp. Dat gebeurde vóór openingstijd van het pretpark.

Het incident vond plaats tussen 8.00 en 9.30 uur, melden Franse media. Collega's troffen het levenloze lichaam van de man rond 10.00 uur aan. Het personeelslid, woonachtig in de gemeente Noisy-le-Grand, werkte al sinds 2002 voor Disneyland.

"Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden", laat de directie in een korte verklaring weten. Het politieonderzoek loopt nog. Phantom Manor is al de hele dag gesloten. In het spookhuis, geopend in april 1992, leven volgens het verhaal 999 geesten.

Het is het derde dodelijke bedrijfsongeval in Disneyland Paris in een paar jaar tijd. Afgelopen najaar kwam een 44-jarige bouwvakker om het leven toen hij van een steiger viel bij een Disney-hotel. Eerder overleed een 53-jarige schoonmaker bij werkzaamheden in It's a Small World.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be