Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Oude Walibi-mascottes moeten terugkomen, zeggen ruim honderd fans

03-04-2016, 20.00 uur

Niet iedereen is blij met de nieuwe koers van Walibi. Dat er afscheid wordt genomen van een hoop parkmascottes is tegen het zere been van een groep fanatieke fans. Ruim honderd Walibi-gekken willen dat de oude figuren terugkeren.

In Walibi Holland en Walibi Belgium waren de afgelopen jaren naast Walibi zelf ook waternimf Fibi, jachtluipaard Haaz, gorilla Zenko, kangoeroe Squad, stier Loco en raaf Motiv te vinden. Dit jaar verdwijnen de karakters in beide parken naar de achtergrond. In Walibi Holland kunnen bezoekers alleen nog met de beroemde kangoeroe op de foto. Walibi Belgium laat ook Fibi nog rondlopen.

Een Facebook-groep van fans die willen dat de beslissing wordt teruggedraaid, heeft op dit moment meer dan honderd leden. "Aangezien alle mascottes verdwenen zijn, voel ik me niet meer thuis of veilig in het park", zegt ene Niels. "Het park voelt té leeg aan. Ik heb er gewoon letterlijk rondjes gelopen, niet meer wetende wat ik moet doen."

De figuren zijn vijf jaar geleden bedacht als twee rivaliserende bands, de W.A.B en de SkunX. Er werden stripboeken, popliedjes en animatiefilms op de markt gebracht, maar het concept kwam nooit echt van de grond. De 'rebranding' kostte destijds 15 miljoen euro.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be