Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

'Gratis naar de Efteling door kopiëren van streepjescode'

30-03-2016, 11.20 uur

Iedereen kan de Efteling gratis binnenkomen door een streepjescode te kopiëren. Dat ontdekten drie kwajongens van het YouTube-kanaal DoeNormaal. Ze liepen deze maand zonder problemen het pretpark in met behulp van een geprint nepkaartje.

De jongens zochten op Marktplaats naar advertenties van mensen die Efteling-entreebewijzen aanbieden. Sommige verkopers tonen daarbij een foto van de streepjescode op hun ticket, die vervolgens makkelijk te reproduceren is.

"We hebben barcodes van Marktplaats geript", vertelt Jesse Laverman. "Via een app kun je de barcode scannen. Daarna is het een kwestie van knippen en plakken en dan heb je een nep-Efteling-ticket." Hij noemt het plannetje "relatief simpel".

Toch hadden Efteling-medewerkers kunnen vermoeden dat er iets niet in de haak was: het kaartje van de youtubers oogt behoorlijk nep. Laverman: "Het ziet er totaal niet realistisch uit. Als je dit vergelijkt met een echt ticket, dan denk je: what the fuck is dit? Maar het verliep allemaal goed."

De filmpjesmakers zijn overigens de beroerdsten niet. Ze hebben contact gezocht met de Efteling en bieden aan om de toegangsprijs te betalen voor de persoon die door hun actie niet binnenkomt, omdat de streepjescode al is gebruikt.

In een reactie laat de Efteling weten dat geadviseerd wordt om entreekaarten alleen aan te schaffen bij officiële verkoopkanalen. "De gast is zelf verantwoordelijk voor de aankoop van een geldig ticket."



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be