Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Mini-Europe

Miniatuurpark Brussel investeert 120.000 euro ondanks naderende sluiting

14-03-2016, 15.41 uur

Als alles volgens plan verloopt, gaat miniatuurpark Mini-Europe in Brussel eind dit jaar dicht. Het stadsbestuur heeft andere plannen voor het terrein. Maar dat weerhoudt de directie er niet van om ook dit jaar met iets nieuws op de proppen gekomen.

"Ik ben een ondernemer en kan dus niet anders dan investeren", vertelt directeur Thierry Meeùs aan regionale media. Er wordt zo'n 120.000 euro gestoken in een Grieks gedeelte, inclusief een Griekse boot. Ook keren er gerenoveerde maquettes terug, zoals die van het Franse Kasteel van Chenonceau.

Meeùs hoopt dat Mini-Europe en het naastgelegen zwemparadijs Océade langer open kunnen blijven. "De grondbestemming is afgekeurd door de Raad van State. Daardoor hoop ik er toch op dat we nog een verlenging van twee jaar krijgen tot in 2018."

Hij snapt nog steeds niet dat zijn toeristische attracties moeten verdwijnen. "Ze zijn goed voor 250.000 bezoekers per jaar."

Meer Mini-Europe
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be