Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Ultiem pretparkboek verschijnt op 28 maart

10-03-2016, 18.00 uur

Wie alles wil weten over het ontwerpen van pretparken, kan nu een uitgebreid nieuw boekwerk bestellen. Op 28 maart verschijnt 'Theme Park Design & The Art of Themed Entertainment'. Het Engelstalige boek heeft een opvallend Nederlands tintje, vertelt de auteur aan Looopings.

"Ik heb tijdens het schrijfproces meerdere bezoekjes aan Nederland gebracht, bijvoorbeeld om te praten met decoratiebedrijf Jora Vision en om de Efteling te bekijken", aldus David Younger. De Efteling wordt aangehaald als een belangrijk voorbeeld van succesvol ontworpen attracties in de Europese pretparkwereld.

"Ik citeer grootheden als Efteling-ontwerpers Ton van de Ven en Anton Pieck. Ook heb ik gesproken met het Nederlandse Disney-talent Michel den Dulk." Den Dulk begon zijn carrière in de Efteling, waar hij onder meer het Anton Pieckplein en het Meisje met de Zwavelstokjes ontwierp. Via het Duitse Europa-Park kwam hij terecht bij Walt Disney Imagineering in Amerika.

Auteur Younger werkte zelf als designer bij Walt Disney in Californië. Het 570 pagina's tellend boek kost 49,94 dollar, ongeveer 45 euro. Bestellen kan op de officiële website.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be