Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Magic World of Lights

Failliet pretpark Yumble Roermond wordt lichtjesattractie: '250.000 bezoekers per jaar'

26-02-2016, 23.23 uur

Er komt iets nieuws in het pand van het failliete pretpark Yumble in Roermond. Binnenkort opent het overdekte lichtjesfestival 'Magic World of Lights', met 80.000 led-lampjes. De attractie is vanaf 30 april dagelijks toegankelijk tussen 12.00 en 20.00 uur.

De initiatiefnemers zijn optimistisch. Ze verwachten in het eerste jaar maar liefst 250.000 bezoekers. Yumble, dat het 'attractiepark van de toekomst' had moeten worden, rekende in eerste instantie op 400.000 bezoekers per jaar. Later werd dat aantal bijgesteld tot 300.000.

Vier maanden na de opening was het 22 miljoen euro kostende park failliet. De bezoekersaantallen vielen tegen. Regelmatig kwamen er hooguit enkele tientallen gasten per dag.

De entreeprijs van Magic World of Lights wordt 13,50 euro voor volwassenen. Dat is duurder dan de prijs die Yumble hanteerde: 11,60 euro per persoon voor een internetticket. Kinderen tot 13 jaar betalen 9,50 euro voor een wandeling langs de lichtsculpturen in Roermond.

Bezoekers kunnen kijken naar lichtkunst in de vorm van iconen als Hollandse windmolens, het Atomium in Brussel, de Eiffeltoren in Parijs, de Big Ben in Londen, de Italiaanse Toren van Pisa, het Colosseum in Rome, het Vrijheidsbeeld in New York en de Chinese Muur.

De bedenkers noemen Magic World of Lights een "indoor pretpark". Er komen ook diverse horecagelegenheden en een souvenirwinkel. Voor de sculpturen zijn Chinese kunstenaars verantwoordelijk die ook betrokken waren bij lichtjesfestival China Light in Rotterdam, Utrecht en Antwerpen.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Magic World of Lights
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be