Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nieuwe achtbaan Baron 1898 zorgt voor topjaar Efteling: bijna 4,7 miljoen bezoekers

10-03-2016, 06.00 uur

De Efteling heeft een topjaar gehad. In 2015 trok het pretpark 4,7 miljoen bezoekers. Een jaar eerder waren dat er nog 4,4 miljoen. De forse stijging is voor een groot deel te danken aan de nieuwe dive coaster Baron 1898, die in juli openging.

Volgens directeur Fons Jurgens heeft ook de uitbreiding van vakantiepark Bosrijk zijn vruchten afgeworpen. "Dat soort investeringen verhogen onze capaciteit en blijken succesvol", vertelt hij in De Telegraaf. Hij wil doorgroeien naar 5 miljoen gasten in 2020.

De Efteling profileert zich tegenwoordig als een meerdaagse internationale bestemming. Het aantal bezoekers uit België, Duitsland, Frankrijk en Engeland steeg in 2015 met 10 procent. Volgend jaar gaat familieattractie Symbolica (35 miljoen euro) open. Ook komt er een duizend bedden tellend vakantiepark bij, het Loonsche Land.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be