Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Spirou Provence

'Bouw van nieuw stripfiguren-pretpark begint in mei'

14-02-2016, 23.52 uur | Reacties

Na Parc Astérix krijgt Frankrijk opnieuw een pretpark dat volledig in het teken staat van stripfiguren. De bouw van het nieuwe Parc Spirou in Zuid-Frankrijk zou volgens de initiatiefnemers in mei kunnen beginnen. Een openingsjaar is nog niet bekend.

De hoofdrol is weggelegd voor stripfiguur Robbedoes. Er zijn uitbreidingen gepland rond striphelden Marsupilami en Lucky Luke. Eigenlijk had de bouw van het attractiepark, met enkele achtbanen en thrillrides, vorig jaar al van start moeten gaan. Het project liep echter vertraging op.

"Alle lichten staan nog steeds op groen", staat in een verklaring van de directie. "De vergunningen zijn verleend, de definitieve plannen zijn gepresenteerd en onze leveranciers zijn gecontacteerd." Ook de financiering zou inmiddels in kannen en kruiken zijn.

De vertraging heeft volgens het management dan ook een andere oorzaak. "We hebben er zelf voor gekozen om langer te wachten. We willen er helemaal zeker van zijn dat onze plannnen haalbaar zijn." Parc Spirou zou geen gewoon attractiepark worden, maar een "allesomvattend compact en innovatief concept". "Totaal niet vergelijkbaar met andere pretparken in Frankrijk."

Meer Parc Spirou Provence
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be