Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Carnavalswagen als eerbetoon aan overleden Efteling-ontwerper Henny Knoet

25-01-2016, 14.27 uurBeeld: Stichting Alterse Carnaval

De overleden Efteling-ontwerper Henny Knoet leeft voort in het Brabantse dorpje Halsteren. Knoet, vooral bekend als de bedenker van mascotte Pardoes, tekende begin jaren zeventig een prinsenwagen voor een carnavalsstichting. Anno 2016 is de wagen alsnog afgemaakt.

Het ontwerp van de carnavalswagen bleef in eerste instantie jarenlang op de plank liggen, bij gebrek aan ruimte en een bouwmeester. In 1999 werd alsnog gestart met de bouw. De perfectionistische Knoet kwam tijdens de werkzaamheden regelmatig een kijkje nemen, ook toen hij ziek was. Hij paste schetsen meermaals ter plekke aan.

Afgelopen weekend kon de wagen eindelijk onthuld worden. De speelse constructie doet denken aan veel creaties die de ontwerper voor de Efteling maakte, waaronder Monsieur Cannibale. Knoet overleed in augustus 2013.

Als een ultiem eerbetoon heeft de geestelijk vader zelf ook een plek gekregen op 'zijn' wagen: Henny Knoet is als carnavalsfiguur uitgebeeld, met een penseel in zijn hand. Zijn weduwe onthulde het beeld gisteren tijdens een emotionele ceremonie.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be