Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Wie heeft er nog Efteling-geld in huis? Oude Pardoes-biljetten blijven geldig

23-01-2016, 16.17 uur

De Efteling is gestopt met het uitgeven van Efteling-geld. Toch is er goed nieuws voor iedereen die thuis nog een stapeltje oude Pardoes-biljetten heeft liggen. Het betaalmiddel blijft geldig, belooft het pretpark. Er kan voorlopig gewoon mee betaald worden.

Het Efteling-geld wordt geaccepteerd bij de hoofdentree, alle souvenirwinkels, horecagelegenheden, het Efteling Hotel en vakantiepark Bosrijk. De roodkleurige biljetten werden ruim vijftien jaar geleden geïntroduceerd, in eerste instantie met een waarde van 2,50 gulden. Sinds de introductie van de euro in 2002 is elk briefje 2 euro waard.

Het oude betaalmiddel was bijvoorbeeld bedoeld voor kinderen op schoolreisje, zodat ze wat zakgeld te besteden hadden in het park. Onlangs stapte de Efteling over op cadeaukaarten in de vorm van pasjes met bedragen tussen 10 en 150 euro.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be