Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Thorpe Park

Spooktrein anno 2016: optische illusies, psychologische trucs en speciale effecten

18-01-2016, 16.06 uur

Een Engels pretpark bouwt een moderne variant op de ouderwetse spooktrein. Thorpe Park heeft vandaag Derren Brown's Ghost Train aangekondigd. Tijdens een ritje van dertien minuten worden bezoekers overstelpt met spectaculaire illusies, 4D-effecten en andere moderne technologieën. Derren Brown is een Britse illusionist.

Passagiers zitten in twintig meter lange ouderwetse Victoriaanse treinstellen met zestig zitplaatsen. De attractie wordt naar verluidt interactief: tijdens de reis zouden inzittenden zelf keuzes moeten maken die invloed hebben op het verloop van de ride. Er zijn twaalf verschillende routes mogelijk, met twee verschillende eindscènes.

De beleving combineert virtualreality-brillen met live action. Thorpe Park noemt de nieuwigheid "de spooktrein van de 21e eeuw". Er zou drie jaar aan gewerkt zijn. De attractie komt te liggen in een gigantisch magazijn dat wordt aangekleed als een oud treindepot. IMAscore uit Duitsland componeert de bijbehorende muziek. Een openingsdatum is nog niet bekend.

Meer Thorpe Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be