Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Spot ze allemaal: 92 verschillende vogelsoorten in de Efteling

18-01-2016, 13.56 uur

In de Efteling komen maar liefst 92 verschillende vogelsoorten voor. Dat blijkt uit een inventarisatie naar aanleiding van de Nationale Tuinvogeltelling, een initiatief van de Vogelbescherming. En dan gaat het voor de verandering eens niet over betoverde raven, magische zwanen of gekroonde eenden, maar om echte dieren.

Naast bekende vogels als roodborstjes, merels, waterhoentjes, wilde eenden, kauwen en koolmezen, vliegen er in het pretpark ook zeldzame exemplaren rond. Veel soorten komen voor op de zogenaamde Rode Lijst van vogels die bedreigd worden.

Voorbeelden daarvan zijn de boerenzwaluw, gele kwikstaart, grauwe vliegenvanger, graspieper, huismus, huiszwaluw en kneu. Ook de kramsvogel, matkop, oeverloper, ringmus, spotvogel en veldleeuwerik staan aangemerkt als 'gevoelig'. De positie van Efteling-vogels als de boomvalk, groene specht en zomertortel is volgens de lijst zelfs 'kwetsbaar'.

Overigens kunnen Efteling-bezoekers ook zomaar oog in oog komen te staan met een raaf, roofvogel of tropische ibis. Die ontsnappen af en toe uit de dierenshow Raveleijn.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be