Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

'Ritje in nieuwe Efteling-attractie Symbolica duurt zes tot zeven minuten'

12-01-2016, 23.55 uur

We moeten nog anderhalf jaar wachten tot de nieuwe Efteling-attractie Symbolica opengaat, maar inmiddels is wel bekend hoelang een ritje gaat duren. Passagiers die in de interactieve darkride stappen, zijn "zes tot zeven minuten" zoet. Dat vertelt directeur Fons Jurgens.

Efteling-fans hoeven dus niet bang te zijn dat ze na uren wachten binnen luttele momenten weer buitenstaan. Een veelgehoorde klacht over de vorig jaar geopende achtbaan Baron 1898 is dat de rit erg kort is: zo'n anderhalve minuut.

Darkrides scoren over het algemeen beter. Een boottochtje door Fata Morgana neemt acht minuten in beslag. Wie in een gondel van Droomvlucht stapt, staat na zes minuten weer met beide benen op de grond.

De Efteling-baas onthult verder dat Symbolica niet geheel in het teken zal staan van mascotte Pardoes. "De rol van Pardoes is beperkt", zegt Jurgens in het Brabants Dagblad. "Niet zozeer het verhaal, maar de interactie onderweg moet de bezoeker verwonderen en verrassen."

Passagiers zitten in koetsachtige voertuigen die Fantasievaarders worden genoemd. Per karretje is er plek voor zes personen. Het bijzondere transportsysteem wordt geleverd door de Limburgse firma ETF Ride Systems.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be