Efteling

'Ritje in nieuwe Efteling-attractie Symbolica duurt zes tot zeven minuten'

12-01-2016, 23.55 uur | Reacties

We moeten nog anderhalf jaar wachten tot de nieuwe Efteling-attractie Symbolica opengaat, maar inmiddels is wel bekend hoelang een ritje gaat duren. Passagiers die in de interactieve darkride stappen, zijn "zes tot zeven minuten" zoet. Dat vertelt directeur Fons Jurgens.

Efteling-fans hoeven dus niet bang te zijn dat ze na uren wachten binnen luttele momenten weer buitenstaan. Een veelgehoorde klacht over de vorig jaar geopende achtbaan Baron 1898 is dat de rit erg kort is: zo'n anderhalve minuut.


ZIE OOK: Efteling bevestigt: nieuwe attractie Symbolica opent in zomer 2017

Darkrides scoren over het algemeen beter. Een boottochtje door Fata Morgana neemt acht minuten in beslag. Wie in een gondel van Droomvlucht stapt, staat na zes minuten weer met beide benen op de grond.

De Efteling-baas onthult verder dat Symbolica niet geheel in het teken zal staan van mascotte Pardoes. "De rol van Pardoes is beperkt", zegt Jurgens in het Brabants Dagblad. "Niet zozeer het verhaal, maar de interactie onderweg moet de bezoeker verwonderen en verrassen."

Passagiers zitten in koetsachtige voertuigen die Fantasievaarders worden genoemd. Per karretje is er plek voor zes personen. Het bijzondere transportsysteem wordt geleverd door de Limburgse firma ETF Ride Systems.

ZIE OOK: Primeur: Efteling gooit plannen voor mysterieuze nieuwe attractie overhoop

Reacties