Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Stichting lobbyde voor vrouwen in top Efteling

19-11-2015, 11.41 uur

De Efteling heeft voor het eerst in 66 jaar vrouwen in de top, maar die beslissing nam het attractiepark niet helemaal spontaan. Een lobbygroep blijkt erop aangedrongen te hebben om meer topvrouwen aan te nemen.

Vorig jaar werden zakenvrouwen Saskia van Opijnen-Zwart en Heleen Dura-van Oord toegevoegd aan de raad van commissarissen van het pretpark. De stichting Vrouwen Ontmoeten Vrouwen (VOV) heeft de Efteling bewogen om een keer niet op zoek te gaan naar mannen, meldt het Brabants Dagblad.

Berna Trommelen richtte platform VOV op nadat ze op een lijst van vijfhonderd bestuurders in Tilburg slechts drie vrouwen aantrof. "Het spel dat mannen spelen is vaak anders dan dat van vrouwen", zegt ze. "Vrouwen zijn over het algemeen onzekerder, afwachtender, willen wat ondersteuning."

De kersverse Efteling-commissaris Dura-van Oord is medeoprichtster van een digitaal marketingbedrijf. Haar collega Van Opijnen-Zwart bekleedde de afgelopen jaren verschillende directiefuncties bij zorgbedrijven.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be