Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Movie Park Germany wil 45 meter hoge nieuwe achtbaan in 2017

28-10-2015, 14.34 uur

Achtbaanfans kijken reikhalzend uit naar toekomstplannen van Movie Park Germany. Het Duitse filmpretpark wil in 2017 een spectaculaire rollercoaster openen van maar liefst 45 meter hoog. Dat is ongeveer even hoog als de Goliath in Walibi Holland.

Wat voor achtbaantype de Duitsers precies op het oog hebben, willen ze nog niet zeggen. Wel is nu duidelijk dat er een aanvraag is ingediend bij de gemeente om het bestemmingsplan te wijzigen. Eigenlijk mag Movie Park geen constructies bouwen die hoger zijn dan 18 meter.

De Spaanse parkengroep Parques Reunidos, eigenaar van Movie Park, heeft inmiddels groen licht gegeven voor de uitbreiding. Momenteel wordt onderzocht hoeveel geluidsoverlast de achtbaan met zich mee zou brengen. Keuringsinstantie TÜV heeft al berekend dat de toevoeging waarschijnlijk niet zorgt voor het overschrijden van de standaardwaarden.

De nieuwe coaster moet in de buurt van de hoofdingang komen te liggen. In 2012 waren er ook al plannen om daar een gigantische achtbaan neer te zetten. De bouw van die attractie werd om budgettaire redenen geannuleerd.

Meer Movie Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be