Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Fårup Sommerland

Onoplettende medewerker zwaar toegetakeld door achtbaan

17-10-2015, 00.47 uur

Werken in een pretpark is niet altijd ongevaarlijk. Een medewerker van het Deense Fårup Sommerland raakte afgelopen week gewond bij een achtbaan. De man werd geraakt door een trein, waardoor hij gebroken ribben, een gebroken arm, een hersenschudding en een doorboorde long opliep.

Het personeelslid probeerde een tas te pakken die een bezoeker was verloren bij de hangende rollercoaster Orkanen. Net op dat moment vloog een achtbaantrein voorbij. "Wat de medewerker gedaan heeft, is tegen alle veiligheidsregels", zegt een woordvoerder. "We onderzoeken nog waarom hij dit deed."

Het slachtoffer werkte al jaren voor Fårup Sommerland. Hij was bij bewustzijn toen de ambulance hem naar het ziekenhuis bracht.

Dezelfde achtbaan kwam eerder deze week nog in het nieuws omdat er binnenkort een speciaal camerasysteem in de karretjes geïnstalleerd wordt. Bezoekers kunnen hun ritje met behulp van een livestream rechtstreeks uitzenden op internet.

Meer Fårup Sommerland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be