Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn baalt van inbrekende youtubers

14-10-2015, 18:43 uur | Reacties

Avonturenpark Hellendoorn is niet blij met de grapjassen van YouTube-kanaal StukTV. Zij besloten onlangs voor de grap in te breken bij het pretpark. Met een opblaasbaar bootje en gehuld in een piratenpakje peddelden ze door een wildwaterbaan heen.

Een woordvoerder noemt de actie "zeer gevaarlijk en onverantwoord". "Dit is geen onschuldig grapje meer", zegt voorlichter René Peul. Tijdens de stunt was het Avonturenpark gesloten. "Het had fataal kunnen aflopen als de pompen van de wildwaterbaan aan waren gezet. Dan hadden deze kwajongens een zeer groot probleem gehad."


ZIE OOK: Hellendoorn dreigt met aangifte om inbraak

Hij benadrukt dat het niet gaat om een vooropgezet plan. "Wij wisten van niets, er is nul overleg geweest. Dit is geen leuke reclame. Ze geven echt het verkeerde voorbeeld."

Dat medewerkers van het attractiepark de YouTube-figuren niet hebben opgemerkt, vindt Peul wel raar. "Er was volop bedrijvigheid omdat we bezig waren met de aankleding van ons halloweenevenement." Hij weet nog niet of er juridische stappen worden ondernomen. "Dat wordt nog intern besproken."

Hellendoorn had vorig jaar ook al te maken met een ongewenste bezoeker die kwam filmen terwijl het park gesloten was. Toen stonden de poorten wagenwijd open. StukTV sloeg eerder toe in de Efteling, Drievliet en Duinrell.ZIE OOK: Beveiliging Efteling is lachertje: 'kabouters' komen binnen met smoesje

Reacties