Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland verbant mascottes ook uit souvenirwinkels

29-10-2015, 14.49 uur | Reacties

Moeten we afscheid nemen van de mascottes van Walibi Holland? Alles wijst erop dat het pretpark af wil van de beroemde kangoeroe en zijn vrienden. Na het schrappen van alle Walibi-shows worden de figuurtjes binnenkort ook uit de souvenirwinkels gehaald.

Nu liggen shops nog vol met knuffels, sleutelhangers, kleding, pennen, stripboeken en placemats met de afbeeldingen van de Walibi-karakters. Binnenkort verdwijnt een groot deel van dat assortiment, bevestigen medewerkers aan Looopings. Om de restanten weg te werken, zijn de Walibi-artikelen momenteel flink afgeprijsd.


ZIE OOK: Walibi Holland wil weer van nieuwe mascottes af

In 2011 werd nog 15 miljoen euro geïnvesteerd in het vernieuwen van de mascottes, die bedoeld waren voor 8- tot 12-jarigen. Men bedacht daarvoor twee concurrerende rockbands: de W.A.B en Skunx, met figuurtjes luisterend naar namen als Fibi, Haaz, Motiv, Squad en Zenko. Het concept kwam echter nooit van de grond.

Sinds enkele jaren richt het attractiepark zich op pubers. Alle Walibi-shows zijn vervolgens geannuleerd. Bijbehorende Facebook-pagina's werden uit de lucht gehaald. De kangoeroe verdween ook uit het logo van het pretpark.

Walibi Holland verkoopt tegenwoordig liever gewaagde souvenirs als condooms, bekers in de vorm van boksbeugels en T-shirts met erotisch getinte teksten. Zusterpark Walibi Belgium houdt de kindvriendelijke personages voorlopig nog wel in leven.

ZIE OOK: Meer gewaagde souvenirs in Walibi Holland: T-shirts met 'F#ck slow'

Reacties