Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kolmården

Wordt dit de heftigste houten achtbaan van Europa?

09-10-2015, 20.43 uur | Reacties

Een nieuwe attractie in Zweden zou best eens de spectaculairste houten achtbaan van Europa kunnen worden. Vandaag werden voor het eerst bewegende beelden vrijgegeven van de 57 meter hoge rollercoaster Wildfire in pretpark Kolmården.

De baan gaat drie keer over de kop, met een topsnelheid van 113 kilometer per uur. Een nieuwe indrukwekkende onride-simulatie toont het volledige baanverloop. Volgend jaar moet de ride opengaan. De bouwwerkzaamheden zijn afgelopen zomer al begonnen.

Wildfire wordt gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Construction, in samenwerking met de Nederlandse attractiebouwer Vekoma. Het is voor het eerst in veertien jaar dat Vekoma werkt aan een houten achtbaan.Meer Kolmården
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be