Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Marineland Côte d'Azur

Dieren in gevaar door overstroming dolfinarium

09-10-2015, 14.18 uur

Dodelijke overstromingen bedreigen de dieren in het Franse dolfinarium Marineland. Afgelopen weekend werd de zuidkust van Frankrijk getroffen door metershoge vloedgolven. Veel verblijven in het dierenpark zijn veranderd in een enorme modderpoel.

Enkele haaien en roggen hebben het noodweer niet overleefd. Ooggetuigen melden dat de parkeerplaats van Marineland bezaaid is met dode dieren. Een schildpad kwam terecht in het waterzuiveringssysteem van het dolfijnenbassin. Activisten, die het park "een gevangenis" noemen, vrezen voor het lot van de pinguïns, zeeleeuwen en orka's.

Volgens de directie van Marineland, het grootste zeedierenpark van Europa, is de situatie inmiddels onder controle. "We hebben wat dieren verloren, maar onze orka's zijn buiten levensgevaar", zegt manager Bernard Giampaolo. Voorlopig blijft het park gesloten.

Marineland is onderdeel van Parques Reunidos, de eigenaar van onder andere Attractiepark Slagharen en Bobbejaanland.

Meer Marineland Côte d'Azur
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be