Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Pagode blijft zorgenkindje Efteling: uitkijktoren wederom gesloten

11-09-2015, 18.18 uur

De Efteling heeft de problemen bij uitkijktoren Pagode nog steeds niet onder controle. De opvallende attractie, die in juli nog wekenlang dicht was vanwege een technisch defect, kampt opnieuw met storingen.

Sinds dinsdag staat de 'vliegende tempel' stil. Een woordvoerster meldt dat de Pagode "een paar dagen" gesloten blijft. "Zodat we de oorzaak van het probleem kunnen achterhalen en oplossen." Op de officiële onderhoudslijst van de Efteling staat bij de attractie de melding "openingsdatum onbekend".

Eerder deze zomer was de Pagode vier weken lang niet toegankelijk. Toen bleef in eerste instantie eveneens onduidelijk wat er precies mis was. Ook in 2002, 2003, 2009, 2010 en 2014 zorgde de toren voor grootschalige problemen. De attractie kampte onder meer met haarscheurtjes, lekkages en kapotte cilinders.

De Pagode is een attractie van het type 'flying island', gefabriceerd door de Zwitserse firma Intamin. In 1987 ging de 45 meter hoge tempel voor het eerst de lucht in. De bouw kostte destijds 8 miljoen gulden.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be