Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Anticlimax: 'Parodiepretpark Dismaland is flauw en saai'

12-09-2015, 00.43 uur

Het veelbesproken kunstproject Dismaland, een persiflage op Disneyland bedacht door kunstenaar Banksy, is een enorm gemiste kans. Dat schrijft journalist Joe Bish van nieuwssite Vice, die een bezoek bracht aan het Britse 'pretpark'. Hij noemt Dismaland een flauwe anticlimax.

"Het is een roestig monument voor de gedateerde ergernissen van Banksy", aldus Bish. "Lange wachtrijen, agressieve veiligheidschecks en een doorgeslagen celebritycultuur waren misschien controversiële onderwerpen in de jaren nul, maar voelen nu als makkelijke doelwitten die er nauwelijks meer toe doen."

De grootste anticlimax was een in het oog springend vervallen sprookjeskasteel, beschrijft Bish. Daarin viel nauwelijks iets te zien. Hij vindt 'Dismaland' ('Depressieland') vooral een slechte woordgrap. "Het is niet veel meer dan een teleurgestelde tweet die je de wereld in slingert als Space Mountain tegenvalt."

Het heeft volgens Bish iets geniepigs om een plek "opzettelijk teleurstellend" te maken. "Zodat als mensen het teleurstellend vinden, ze kunnen zeggen dat het onderdeel was van de ervaring." Ondanks alle kritiek is Dismaland behoorlijk populair. Er staan dagelijks lange rijen voor de ingang.



Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be