Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Pijnlijke flop: Walibi Holland annuleert bierfeest

07-09-2015, 19.46 uur

Bijna niemand blijkt warm te lopen voor een avondje bier drinken in Walibi Holland. Een groot Duits bierfestijn in het pretpark, dat later deze maand gehouden zou worden, is in zijn geheel geannuleerd. Vanwege tegenvallende verkoopcijfers gaat het zogeheten Walibierfest niet door.

Dat nieuws komt slechts vier dagen nadat besloten werd om twee van de vier data te schrappen. Ook de voorwaarden zijn toen aangepast: bezoekers kregen bij aankoop van een kaartje bijvoorbeeld plotseling gratis toegang tot het pretpark.

De noodgreep had niet het gewenste effect. Voor Walibi is de annulering extra pijnlijk omdat er volop reclame werd gemaakt voor het evenement, onder meer met behulp van posters in het attractiepark, speciale YouTube-spotjes, Facebook-advertenties en een heuse dansshow.

Vandaag zijn alle verwijzingen naar het Walibierfest verwijderd. De eerste editie van feestje, gebaseerd op het populaire Duitse Oktoberfest, zou plaatsvinden op 18, 19, 25 en 26 september. Als locatie had het management een congrescentrum in gedachten. Kaartjes kostten 47,50 per persoon, exclusief drank.

Het is niet voor het eerst dat een groots aangekondigd evenement in Walibi Holland uitloopt op een flop. In mei dit jaar viel de kaartverkoop voor muziekfestival V-land, georganiseerd door tv-zender Veronica, zo tegen dat tickets voor 75 cent per stuk over de toonbank gingen.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be