Bellewaerde

Spannende momenten in Bellewaerde: bezoekers vast in leeuwenverblijf

01-09-2015, 17:35 uur | Reacties

In het Belgische pretpark Bellewaerde hebben bezoekers gistermiddag een tijdje vastgezeten tussen de leeuwen. Een treintje dat door een leeuwenverblijf reed, ontspoorde tijdens een ritje. Passagiers konden geen kant op.

"De leeuwen hadden onmiddellijk door dat er iets niet klopte", vertelt een ooggetuige aan De Telegraaf. "Ze begonnen onrustig rond ons wagonnetje te cirkelen. Enkele kinderen moesten huilen." De trein kon ontsporen doordat wagentjes een stukje achteruit moesten rijden toen een veiligheidspoort niet goed functioneerde.


ZIE OOK: Pretparkbezoekers zitten anderhalf uur vast in attractie

Medewerkers van Bellewaerde hebben de roofdieren met behulp van voedsel terug naar hun kooien gelokt. "De hele operatie kostte nogal wat moeite en tijd, zeker omdat er een groep verstandelijk gehandicapten in de karretjes zat." Uiteindelijk konden de deuren van het treintje geopend worden.

Volgens een woordvoerder is alles goed afgelopen, omdat dergelijke evacuaties vaak geoefend worden. "De ontruiming verliep perfect. We hadden geluk dat de leeuwen nog niet gegeten hadden." Alle inzittenden zijn elders opgevangen met een drankje.

ZIE OOK: Dierentuinbezoekers misdragen zich bij de leeuwen

Reacties