Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Yumble Roermond

Geen toekomst voor Yumble: niemand wil failliet pretpark overnemen

01-09-2015, 08.08 uur

Het failliet verklaarde attractiepark Yumble in Roermond gaat hoogstwaarschijnlijk nooit meer open. Alle overnamekandidaten zijn afgehaakt. Daarmee is alle hoop op een doorstart vervlogen. Het definitieve einde van Yumble komt in zicht.

Yumble werd eind juli failliet verklaard. Het overdekte pretpark van 22 miljoen euro was toen nog maar vier maanden open geweest. Onlangs bleek dat er meerdere partijen interesse hadden in een overname. "Maar die hebben zich intussen allemaal teruggetrokken", zegt curator Ad van Bergen in De Telegraaf.

Geïnteresseerden zouden zich binnen enkele dagen moeten melden, aldus van Bergen. De kans is klein dat dat nog gebeurt. Eind oktober moet het pand leeg worden opgeleverd. In dat geval wordt deze maand begonnen met de afbraak van attracties. De afgelopen weken werd al wel gehuurde apparatuur verwijderd, zoals licht- en geluidsinstallaties.

De oprichters van Yumble, Marc Koerts en Daan de Kruijk, denken dat de tegenvallende bezoekersaantallen voor een groot deel te maken hadden met negatieve publiciteit. Het bedrijf laat een schuld achter van minimaal 7,5 miljoen euro. Volgens curator Van Bergen hebben mogelijk nog niet alle schuldeisers zich gemeld.

Meer Yumble Roermond
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be