Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Persiflage op Disneyland geopend: dit valt er te beleven in Dismaland

21-08-2015, 15.00 uur

Een vervallen sprookjeskasteel, een gammel reuzenrad, een gecrashte glazen koets, botsautootjes met Magere Hein, een politiebus en bestuurbare bootjes met vluchtelingen. Dat zijn de belangrijkste attracties van Dismaland, een anarchistisch kunstproject vermomd als pretpark.

Verschillende kunstenaars maakten op een vervallen terrein in Engeland een eigen parodie op Disneyland. Initiatiefnemer is de beroemde anonieme kunstenaar Banksy. Gisteren was het dystopische 'park' alvast toegankelijk voor journalisten.

De vrolijke pretparksfeer is er ver te zoeken. Zo verkopen extreem chagrijnige personeelsleden ballonnen met de tekst "Ik ben een imbeciel".

Het is niet duidelijk of Disney juridische stappen gaat ondernemen tegen de bedenkers. In Dismaland komen meerdere Disney-figuren terug. De officiële brochure meldt: "De volgende items zijn niet toegestaan: messen, graffiti, drugs en advocaten van The Walt Disney Corporation." Dismaland blijft vooralsnog open tot eind september.



Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be