Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris in de lift: hoogste omzet ooit dankzij Frozen

21-08-2015, 08.05 uur

Nog nooit behaalde Disneyland Paris zo'n hoge omzet als in de afgelopen maanden. In een half jaar tijd harkte het Franse Disney-resort 1 miljard dollar binnen, mede dankzij het succes van animatiefilm Frozen.

Zomerevenement Frozen Summer Fun, met een meezingshow, een winters dorpje en een parade, wist gigantisch veel nieuwe bezoekers richting Parijs te trekken. Mogelijk betekent Frozen zelfs het begin van de redding van de noodlijdende toeristische trekpleister. Het Parijse resort wordt al sinds de opening in 1992 gekweld door tegenvallende inkomsten.

De bezoekersaantallen groeiden de afgelopen maanden met 4 procent. Op de beurs deed ook het overkoepelende bedrijf Euro Disney S.C.A. goede zaken. Voor het eerst in twee jaar noteerde een aandeel een stijging: 28,1 procent.

De kersverse directeur Tom Wolber is blij met het succes. "We blijven verder investeren in de beleving van de bezoekers", belooft hij. "En in de kwaliteit van het resort." Vrijwel alle grote attracties van Disneyland Paris ondergaan de komende jaren enorme renovaties.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be