Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Plannen voor nieuw historisch pretpark in Noord-Holland

18-08-2015, 23.06 uur

Het is de ultieme droom van scenarioschrijver en regisseur Chris Houtman. Een groot historisch themapark dat de geschiedenis van Noord-Holland vertelt. Houtman hoopt dat zijn levenswerk binnenkort realiteit wordt.

Hij is al sinds 2009 bezig om pretpark 'Justerland' van de grond te krijgen. Volgens de officiële website van het project is het idee nog springlevend. Het toekomstige park zou de geschiedenis van vanaf het jaar nul tot het jaar duizend behandelen.

"Een onderbelichte periode waarover veel meer te vertellen is dan je doorgaans tegenkomt in geschiedenisboeken of in vergelijkbare parken", luidt de promotietekst. "Het gaat over de manier waarop de (west)Friezen omgingen met Romeinen, Bataven, Franken, Vikingen en Angelsaksen."

Als inspiratiebron noemt bedenker Houtman de beroemde Franse trekpleister Puy du Fou: een attractiepark met enkel theatershows. Die formule zou in Justerland in het klein worden toegepast. Het park moet komen te liggen in de gemeente Langedijk, tussen Den Helder en Alkmaar.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be