Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Ridderzaal in plaats van rovershol: oorspronkelijk plan voor Efteling-attractie Villa Volta

06-08-2015, 13.17 uur

Villa Volta in de Efteling had er bijna heel anders uitgezien. Het beroemde draaiende huis zou in eerste instantie niet aangekleed worden als een statig landhuis van een bandiet, maar als een grote ridderzaal in een kasteel.

Dat onthulde het pretpark gisteren in een video over het ontstaan van de attractie, met daarin nooit eerder vertoonde ontwerpen. Het eerste idee voor een schommelattractie met illusies stamt uit 1974. Een team van de Efteling gaat dan op bezoek in het Duitse Luisenpark, waar een kantelende kamer te vinden was.

Ontwerper Ton van de Ven werkt een idee uit voor een Efteling-versie. Tot halverwege de jaren negentig blijft het plan in de ijskast staan. Als het project weer wordt opgepakt, blijkt het idee voor de ridderzaal te zwaar voor een draaiconstructie.

Pas daarna komt de achttiende-eeuwse legende van de Bokkenrijders in beeld, met rover Hugo van den Loonsche Duynen als fictief hoofdpersoon. Hij zou eigenlijk Lodewyk of Hugo van den Cetsheuvel gaan heten. Voor de attractie zelf passeerden de werktitels 'Villa Vola', 'Villa Huiversteijn' en 'Nachtmerrie' de revue.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be