Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Yumble Roermond

Pretparkexperts: 'Yumble was gedoemd te mislukken'

23-07-2015, 10.28 uur

Het gisteren aangekondigde faillissement van Yumble Roermond komt niet geheel onverwachts. Het 'pretpark van de toekomst' was eigenlijk al vanaf de allereerste openingsdag gedoemd te mislukken. Dat vertellen verschillende deskundigen vandaag in De Telegraaf.

"Mensen gaan geen smak geld betalen om in een donkere, kille hal te kunnen gamen. De jeugd heeft daar totaal geen behoefte aan", zegt recreatie-expert Reinoud van Assendelft de Coningh. Hij was in de jaren negentig commercieel directeur bij de Efteling en heeft nu een eigen adviesbureau.

"Dit project zag je al in een vroeg stadium fout lopen." De bedenkers van Yumble waren hoogmoedig, vindt de deskundige. "Zij presenteerden zichzelf als kenners die de branche zouden komen opschudden. Maar ze hadden geen ervaring en de attracties die ze lieten zien, waren allesbehalve nieuw."

Ook trendwatcher Hans van Leeuwen was niet onder de indruk. Volgens hem ontbrak het aan spectaculaire rides. "Bovendien zijn er in Nederland al veel te veel pretparken. Genoeg is genoeg." De combinatie met de naastgelegen Designer Outlet Roermond werkte eveneens niet. "Shoppen is daar een dagbesteding, die mensen hebben helemaal geen tijd om nog een pretpark te bezoeken."

Goof Lukken, hogeschooldocent Toerisme en Recreatie, heeft ook zelf rondgekeken in het complex. "Yumble kon geen enkele verwachting waarmaken. Attracties werkten niet goed, het publiek begreep het concept niet en het ontbrak aan bekende mascottes voor kinderen."Bij Yumble werkten tachtig personen, vooral uitzendkrachten met nulurencontracten. Het is nog volstrekt onduidelijk wat er met het pand van negenduizend vierkante meter gaat gebeuren. De eigenaren hopen op een doorstart. Gehuurde apparatuur is gisteren al weggehaald.

Trendwatcher Van Leeuwen denkt dat een pretpark op deze locatie sowieso niet gaat werken. "Maak er een evenementenlocatie van, met dj's en concerten. Roermond kan wel een eigen Heineken Music Hall gebruiken."

Meer Yumble Roermond
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be