Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Yumble Roermond

Yumble Roermond bevestigt sluiting: faillissement aangevraagd

22-07-2015, 10.45 uur

Het management van Yumble in Roermond heeft officieel bevestigd dat het overdekte pretpark voorlopig niet meer opengaat. Er is bij de rechtbank faillissement aangevraagd. Men hoopt dat een doorstart mogelijk is.

"Tegenvallende bezoekersaantallen maakten een financiële overbrugging noodzakelijk", staat in een verklaring van de directie. Even leek er een nieuwe impuls mogelijk. Investeerders zaten met een partij om de tafel voor een financiële injectie, maar de geldschieter trok zich op het laatste moment terug.

Daardoor is het onzeker of Yumble ooit nog open kan. De initiatiefnemers blijven optimistisch. "Het geloof in de potentie van de Yumble-formule is onverminderd groot." Volgens de directie zijn de lage bezoekerscijfers niet te wijten aan een slechte marketingcampagne of een gebrek aan kwaliteit, maar aan het uitblijven van nieuwbouw van de naastgelegen Designer Outlet Roermond.

Op de ingang van Yumble is een pamflet geplakt met een iets andere uitleg. "We hebben de afgelopen maanden veel geleerd van jullie eerste ervaringen in Yumble", staat op het papiertje. "Wij zijn een gloednieuw concept en willen graag deze ervaringen verwerken in Yumble om het nog leuker en spannender te maken."

Het optimistische blaadje raadt bezoekers aan om de website van het park in de gaten te houden. "De komende periode gaan we daar hard aan werken en daarom sluiten we de komende weken even onze deuren", staat er. "Tot spoedig in Yumble!"

Looopings kon gisteravond al melden dat Yumble hoogstwaarschijnlijk per direct zou sluiten. Vandaag staan de grote videoschermen op het gebouw uit. Tafels en stoelen voor de ingang zijn weggehaald. Medewerkers komen langs om hun werkkledij in te leveren.Het pretpark ging vier maanden geleden open. De bouw kostte 22 miljoen euro. Dat bedrag werd bij elkaar gesprokkeld door een groep banken en investeerders, waaronder de Limburgse ontwikkelingsmaatschappij LIOF en de Limburgse horecaondernemer Wim Cox.

Het was de bedoeling om dit jaar 300.000 tot 350.000 bezoekers te trekken. Yumble heeft de afgelopen maanden slechts een fractie van dat beoogde aantal gehaald. Regelmatig was het complex vrijwel helemaal leeg.

Het attractieaanbod bestond uit simulator Tim's Rescue, interactieve darkride Mia and Me, liftsimulator The Lift of Horror, schietsimulator The Dome Asteroids, ronddraaiende schijf Twister, botsautootjes, speeltoestellen, een interactief doolhof, simulatiespelletjes, een fotostudio en een digitaal aquarium met geprojecteerde vissen.

Meer Yumble Roermond
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be