Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Holiday Park

'Drie medewerkers schuldig aan dodelijk ongeluk in Duits pretpark'

21-07-2015, 19.01 uur | Reacties

Drie medewerkers van pretpark Holiday Park (Duitsland) worden vervolgd voor dood door schuld. Dat heeft het Duitse openbaar ministerie vandaag bekendgemaakt. De personeelsleden zouden schuldig zijn aan het overlijden van een 11-jarig meisje.

Ze werd vorig jaar geraakt door een attractie en stierf later aan haar verwondingen. Het dramatische incident vond in augustus 2014 plaats bij de break dance-attractie Spinning Barrels. Volgens de openbaar aanklager had het dodelijke ongeval "met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid" voorkomen kunnen worden als de werknemers beter hadden opgelet.

Het slachtoffertje zou de attractie samen met haar moeder hebben kunnen betreden doordat een toegangspoortje niet goed was afgesloten. Toen ze in een bakje wilde stappen, werd de machine aangezet. Het meisje struikelde en viel. Ze werd meerdere malen overreden.

Volgens de officiële voorschriften moet de werknemer achter het bedieningspaneel "Opgepast, we gaan draaien" omroepen voordat hij de attractie aanzet. Dat deed de 22-jarige bestuurder in dit geval niet. Een 30-jarige man wordt ervan beschuldigd zijn jongere collega niet genoeg uitleg gegeven te hebben.

Ook de operationeel manager (40) van het pretpark krijgt een proces aan zijn broek, omdat hij de veiligheid in het algemeen niet voldoende gecontroleerd zou hebben. De drie mannen hangt maximaal vijf jaar gevangenisstraf boven het hoofd. Twee van hen werken nog steeds in Holiday Park. De bewuste attractie staat te koop.

Meer Holiday Park
Reacties