Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Holiday Park Germany

'Drie medewerkers schuldig aan dodelijk ongeluk in Duits pretpark'

21-07-2015, 19.01 uur

Drie medewerkers van pretpark Holiday Park (Duitsland) worden vervolgd voor dood door schuld. Dat heeft het Duitse openbaar ministerie vandaag bekendgemaakt. De personeelsleden zouden schuldig zijn aan het overlijden van een 11-jarig meisje.

Ze werd vorig jaar geraakt door een attractie en stierf later aan haar verwondingen. Het dramatische incident vond in augustus 2014 plaats bij de break dance-attractie Spinning Barrels. Volgens de openbaar aanklager had het dodelijke ongeval "met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid" voorkomen kunnen worden als de werknemers beter hadden opgelet.

Het slachtoffertje zou de attractie samen met haar moeder hebben kunnen betreden doordat een toegangspoortje niet goed was afgesloten. Toen ze in een bakje wilde stappen, werd de machine aangezet. Het meisje struikelde en viel. Ze werd meerdere malen overreden.

Volgens de officiële voorschriften moet de werknemer achter het bedieningspaneel "Opgepast, we gaan draaien" omroepen voordat hij de attractie aanzet. Dat deed de 22-jarige bestuurder in dit geval niet. Een 30-jarige man wordt ervan beschuldigd zijn jongere collega niet genoeg uitleg gegeven te hebben.

Ook de operationeel manager (40) van het pretpark krijgt een proces aan zijn broek, omdat hij de veiligheid in het algemeen niet voldoende gecontroleerd zou hebben. De drie mannen hangt maximaal vijf jaar gevangenisstraf boven het hoofd. Twee van hen werken nog steeds in Holiday Park. De bewuste attractie staat te koop.

Meer Holiday Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be