Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Tilburgse kermis herdenkt slachtoffers vliegramp bij vrijevalattractie

17-07-2015, 21.41 uur

De organisatie van de kermis in Tilburg heeft een bijzondere plek gekozen om stil te staan bij vliegramp MH17. Er werd een minuut stilte gehouden aan de voet van een attractie waarbij bezoekers met een noodvaart uit de lucht komen vallen.

Het moment van bezinning vond plaats bij de tientallen meters hoge vrijevaltoren The Tower, als onderdeel van de openingsceremonie van de Tilburgse kermis. De herdenking was bedoeld als eerbetoon aan de nabestaanden en slachtoffers van de ramp in Oekraïne op 17 juli 2014. Daarbij kwamen ook Tilburgers om het leven.

Op social media ontstond veel ophef over de gekozen plek, met reacties als "Tilburgse kermis ga je even heel hard schamen", "Bizar, je verzint het niet" en "Ondoordacht en respectloos". Veel twitteraars hielden naar eigen zeggen een bittere nasmaak aan het tafereel over.

De gemeente Tilburg betreurt de ophef. Een woordvoerder vertelt aan Omroep Brabant dat het nooit de bedoeling was om mensen te kwetsen. "De associatie met de ramp is nooit bij ons opgekomen."

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be