Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-achtbaan Baron 1898 loopt vast: passagiers uur vast op dertig meter hoogte

13-07-2015, 16.27 uur | ReactiesFoto: Plaetjesmakers.nl

De nieuwe Efteling-achtbaan Baron 1898 is vanmiddag vastgelopen op dertig meter hoogte. Bovenaan de liftheuvel kwam een treintje gevuld met achttien personen rond 15.45 uur vast te zitten. Het duurde een uur voordat iedereen was bevrijd.

De ontruiming verliep moeizaam omdat de achtbaankarretjes geen bodem hebben: passagiers bungelen met hun voeten in de lucht. Bedrijfshulpverleners kwamen na drie kwartier ter plaatse. Met behulp van speciale onderdelen als vloerplaten en een hek konden de bange bezoekers alsnog uitstappen. Na een uur stonden alle durfallen weer met beide benen op de grond.


ZIE OOK: Nieuwe achtbaan Walibi Holland in de problemen: Lost Gravity loopt vast

Eenmaal beneden aangekomen was de ontlading groot. Sommige 'slachtoffers' vielen elkaar huilend in de armen. Ze ontvingen een gratis drankje om te bekomen van de schrik. Het was de eerste keer dat Baron 1898 kampte met een langdurige storing sinds de opening van de attractie op 1 juli.

Om 18.30 uur ging de achtbaan weer open. Zo'n tien minuten later trad er opnieuw een technische storing op. Toen zaten er geen waaghalzen vast bovenaan de lift, maar alleen in het station. Die storing kon na veertig minuten worden verholpen.

ZIE OOK: Efteling-attractie loopt vast: bezoekers bevrijd met ladders

Reacties