Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Nieuwe achtbaan Walibi Holland wordt 32 meter hoog

24-06-2015, 16.22 uur

De nieuwe achtbaan van Walibi Holland, die volgend jaar opengaat, wordt 32 meter hoog. Dat staat in een bouwvergunning die Looopings wist te achterhalen. Uit het document blijkt verder dat de nieuwe ride een oppervlakte zal beslaan van 51 bij 99 meter.

De attractie komt te liggen in themagebied Wild Wild West, tussen schommelschip Hudson Bay en frisbee The Tomahawk. Eerder deze maand werden daar al grote aankondigingsborden neergezet. Het pretpark diende de vergunning met de werktitel "Project 2016" op 10 juni in.

Voorlopig blijft de precieze lay-out van de baan geheim. Walibi heeft bij de gemeente geheimhouding afgedwongen. De Efteling paste hetzelfde trucje toe bij de bouw van dive coaster Baron 1898.

32 meter is exact even hoog als houten achtbaan Robin Hood en een meter hoger dan hangende achtbaan Condor. Walibi heeft twee rollercoasters die hoger zijn dan de nieuwe attractie: de ruim 35 meter hoge Speed of Sound en de Goliath van bijna 47 meter. Lanceerachtbaan Xpress haalt een hoogte van 26 meter.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be