Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Hansa-Park

Mega-achtbaan maakt eerste testrit: 73 meter hoog, 127 kilometer per uur

13-06-2015, 12.48 uur

De officiële opening van de nieuwe achtbaan Kärnan in het Duitse pretpark Hansa-Park laat niet lang meer op zich wachten. Intussen zijn de eerste testritten afgerond. Op YouTube verscheen gisteren een onride-video van de spectaculaire hypercoaster.

De rit begint met een enorme verticale lift in een toren van 79 meter hoog. De baan zelf is met 73 meter de hoogste rollercoaster van Duitsland. Passagiers denderen met een topsnelheid van 127 kilometer per uur door een parcours met scherpe bochten en heuvels. Het filmpje geeft nog niet alle geheimen van Kärnan prijs. Zo komt een darkride-gedeelte met een inversie nog niet in beeld.

Voor de attractie werd een speciale soundtrack gecomponeerd door IMAscore, bekend van muziek uit bijvoorbeeld Phantasialand en Toverland. Hansa-Park heeft besloten om Kärnan in twee fases te openen. Later deze maand wordt de achtbaan zelf in gebruik genomen. In 2016 volgen decoraties en aankleding.

Bij de bouw van de rollercoaster bleek afgelopen maand dat twee baandelen niet in elkaar pasten. Dat probleem kon snel worden verholpen. De fabrikant van Kärnan, de Duitse firma Gerstlauer, is niet onomstreden. In Engeland vond vorige week nog een ernstig ongeluk plaats bij een Gerstlauer-baan.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Hansa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be