Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Drommels! Baron uit Bassie en Adriaan wordt stem van Efteling-achtbaan Baron 1898

01-04-2015, 08.00 uur

Toepasselijker kan haast niet. De Efteling heeft acteur Paul van Gorcum, bekend als de Baron uit kinderserie Bassie en Adriaan, gevraagd om een stem in te spreken voor de nieuwe achtbaan Baron 1898. Dat kan Looopings vandaag als allereerste melden.

Van Gorcum wordt de vertelstem van het hoofdpersonage in de attractie. "De Efteling heeft mij benaderd, maar contractueel mag ik daar verder nog niets over zeggen", verklapt de acteur aan Looopings. "Natuurlijk is het een fantastische eer. We gaan er de komende weken mee aan de slag."

Het achtergrondverhaal van Baron 1898 draait om de hebzuchtige mijnbaron Gustave Hooghmoed, die in het zuiden van het land een goudader heeft gevonden. Hij vraagt durfallen om af te dalen in de mijn, maar al snel wordt duidelijk dat de grond beschermd wordt door mythische wezens.

In de duistere wachtrij voor de Efteling-achtbaan komen bezoekers oog in oog te staan met Gustave. Een gerenommeerde Amerikaanse robotbouwer maakt voor het pretpark een levensechte animatronic. Die zal passanten toespreken met de kenmerkende stem van Van Gorcum.

Paul van Gorcum (81) werd beroemd als de snode Baron Van Neemweggen uit Bassie en Adriaan, mede dankzij zijn gevleugelde uitspraak "Drommels, drommels en nog eens drommels!". Hij verzorgde ook stemmen voor tv-series en films als Lucky Luke, De Leeuwenkoning, DuckTales en Winnie de Poeh. In de tekenfilmversie van De Smurfen nam hij de stem van Gargamel voor zijn rekening.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be