Efteling

Drommels! Baron uit Bassie en Adriaan wordt stem van Efteling-achtbaan Baron 1898

01-04-2015, 08:00 uur | Reacties

Toepasselijker kan haast niet. De Efteling heeft acteur Paul van Gorcum, bekend als de Baron uit kinderserie Bassie en Adriaan, gevraagd om een stem in te spreken voor de nieuwe achtbaan Baron 1898. Dat kan Looopings vandaag als allereerste melden.

Van Gorcum wordt de vertelstem van het hoofdpersonage in de attractie. "De Efteling heeft mij benaderd, maar contractueel mag ik daar verder nog niets over zeggen", verklapt de acteur aan Looopings. "Natuurlijk is het een fantastische eer. We gaan er de komende weken mee aan de slag."


ZIE OOK: Efteling huurt Amerikaanse robotkoning in voor nieuwe attractie

Het achtergrondverhaal van Baron 1898 draait om de hebzuchtige mijnbaron Gustave Hooghmoed, die in het zuiden van het land een goudader heeft gevonden. Hij vraagt durfallen om af te dalen in de mijn, maar al snel wordt duidelijk dat de grond beschermd wordt door mythische wezens.

In de duistere wachtrij voor de Efteling-achtbaan komen bezoekers oog in oog te staan met Gustave. Een gerenommeerde Amerikaanse robotbouwer maakt voor het pretpark een levensechte animatronic. Die zal passanten toespreken met de kenmerkende stem van Van Gorcum.

Paul van Gorcum (81) werd beroemd als de snode Baron Van Neemweggen uit Bassie en Adriaan, mede dankzij zijn gevleugelde uitspraak "Drommels, drommels en nog eens drommels!". Hij verzorgde ook stemmen voor tv-series en films als Lucky Luke, De Leeuwenkoning, DuckTales en Winnie de Poeh. In de tekenfilmversie van De Smurfen nam hij de stem van Gargamel voor zijn rekening.

ZIE OOK: Efteling past verhaal van Baron 1898 aan: 'Kleine correctie'

Reacties