Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling opent vernieuwde Game Gallery: nieuwe spellen, snoepwinkeltje en matrozenkoor

28-03-2015, 15.48 uurBeeld: Eric Rovers

Na een opknapbeurt van bijna twee maanden ging in de Efteling vandaag de vernieuwde Game Gallery open. De commerciële kermisspelletjes zijn gebleven, maar het uiterlijk van de galerij is behoorlijk opgefrist.

Meest in het oog springend is het nieuwe spel Zeeslag: een soort kamelenrace, maar dan met zeilboten. De andere vernieuwde spellen, allemaal in zeevaartthema, hebben namen gekregen als Goede vangst, Schipbreuk, Woelige Baren, Land in zicht, Zwaar geschut en Recht door zee. In het nieuwe snoepwinkeltje De Verleiding kunnen bezoekers zelf jelly beans 'tappen' uit verschillende kokers.

Voor de Game Gallery is een aparte soundtrack gecomponeerd, met melodieën van klassieke pop- en kinderliedjes over varen. In een loop van dertig minuten komen onder meer Rock the Boat, In the Navy, The Dock of the Bay, In 't kleine café aan de haven, Berend Botje ging uit varen, Zeg ken jij de mosselman, Schuitje varen theetje drinken, Drunken Sailor en Yellow Submarine voorbij. Op de achtergrond klinkt een lallend matrozenkoor.

Medewerkers van de spelletjes kunnen nog even oefenen voor tal van Efteling-fans de Game Gallery komen inspecteren: het attractiepark is dit weekend gesloten voor abonnementhouders.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be