Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Eindelijk over de kop: eerste inversie Efteling-achtbaan Baron 1898 is af

10-03-2015, 17.12 uurBeeld: Roland Godschalk

Het is de eerste inversie in de Efteling sinds de komst van de Python, 34 jaar geleden. De looping-kurkentrekker van dive coaster Baron 1898 staat sinds vanmiddag in zijn geheel overeind. Hier razen de treinen doorheen na de vrije val in een donkere mijnschacht.

Het element, officieel Immelmann geheten, wordt gevolgd door een tweede inversie waarvan nu alleen nog de bijbehorende steunpilaren op hun plek staan. Binnen een paar weken moet de hele baan af zijn. De eerste testritjes kunnen mogelijk al in april plaatsvinden. Overigens ontbreekt van de treinen op dit moment nog ieder spoor.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be