Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn stuurt ervaren medewerkers weg: 'Attracties worden onveiliger'

24-02-2015, 14.24 uur

De attracties in Avonturenpark Hellendoorn worden onveiliger nu besloten is om een groep van achttien ervaren medewerkers de rug toe te keren. Dat beweren de weggestuurde seizoenskrachten in een interview. Ze zijn woedend dat ze zonder pardon aan de kant zijn gezet.

"Stond je een paar jaar geleden nog met een ploeg van drie bij de wildwaterrivier, dat is nu alleen of met z'n tweeën", vertelt ex-werknemer John Mulder (60) in gesprek met dagblad Tubantia. "Met oog op de veiligheid bij de attracties is dat een slechte zaak." Hij denkt dat zijn overgebleven oud-collega's volgend jaar aan de beurt zijn. "Ze willen over twee jaar een heel nieuw team hebben staan. Zonder veel ervaring."

Het Avonturenpark laat de selectie van seizoens- en vakantiekrachten sinds dit jaar over aan uitzendbureau Randstad. Op basis van "kennis en kwaliteit" krijgen de achttien personeelsleden geen nieuw contract aangeboden. "Waarschijnlijk zijn we te oud en te duur, al zeggen ze dat nooit hardop", aldus een afgedankte medewerker van 49.

Directrice Lyan van den Bosch had eerder juist beloofd dat de overstap naar het uitzendbureau geen gevolgen zou hebben voor de werknemers. Voor de achttien rest nog slechts één taak: de werkkleding inleveren.

Meer Avonturenpark Hellendoorn
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be