Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Is er hoop voor Koosje? 'Zwanenfluisteraar' wil ontroostbare Efteling-zwaan helpen

22-02-2015, 23.39 uurBeeld: Jeroen Schulz

Er is mogelijk hoop voor Koosje, de gepikeerde Efteling-zwaan die al weken rouwt om het overlijden van zijn vriendin Keesje. Dierentherapeute Carmen Wilbers denkt het liefdesverdriet van het ontroostbare dier te kunnen verminderen.

Koosje staart de laatste tijd onafgebroken in een stalen prullenbak omdat hij denkt in de reflectie een glimp van zijn verdwenen soulmate te zien. Ook 'zwanenfluisteraar' Carmen kreeg een brok in haar keel bij het zien van de aangrijpende beelden. "Liefdesverdriet bij mensen kan net zo diep gaan als bij dieren. De Efteling moet de komende tijd goed opletten of het dier wel voldoende en goed eet."

Een kant en klare oplossing voor het schrijnende probleem is er niet, vertelt Carmen aan Omroep Brabant. Wel denkt ze een heel eind te komen met zogenaamde Bach-bloemen, die voor gedragsveranderingen bij dieren zouden zorgen. Ook pleit ze ervoor om Koosje in contact te brengen met andere zwanen.

"Het kan zo’n dier wel helpen om weer wat vrolijker te worden", aldus de therapeute. Zwanen zijn volgens haar "dieren die niet graag alleen zijn". Ze hoopt dat ze binnenkort naar Kaatsheuvel mag komen voor een therapeutische sessie.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be