Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Hangjeugd wegjagen? Draai Efteling-muziek

14-02-2015, 08.21 uur

Muziek uit de Efteling blijkt een wondermiddel tegen hangjeugd te zijn. Een school in Schiedam heeft ontdekt dat hangjongeren massaal op de vlucht gaan bij het horen van de aanstekelijke deuntjes van bijvoorbeeld Carnaval Festival of De Indische Waterlelies.

Daarom wordt er voor de deur van scholengemeenschap Spieringshoek voortaan 's avonds laat permanent Efteling-muziek gedraaid, meldt De Telegraaf. "We hebben het eerst met klassieke muziek geprobeerd", vertelt een concierge. Dat bleek niet te werken: de jochies vonden de klanken van Mozart en Bach eigenlijk wel prettig.

Efteling-hits hadden wonder boven wonder wel het gewenste effect. Dankzij de gouden greep is overlast van lawaaierige jongeren na schooltijd definitief verleden tijd. De school noemt de innovatieve methode "een schot in de roos".

Voormalig Efteling-componist Ruud Bos (79), verantwoordelijk voor de muziek van onder meer Fata Morgana, het Volk van Laaf, Droomvlucht en Vogel Rok, heeft hard om het verhaal moeten lachen.

"Wat een bizar gegeven, zeker omdat ik die nummers heb gecomponeerd met het idee: het publiek moet dit leuk gaan vinden." Toch kan hij zich de irritatie wel voorstellen. "Herhaling is irritant. Elke ochtend Brinta-pap is ook niet prettig."

Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be