Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Nieuwe waterbaan Walibi Belgium krijgt drie lanceringen: met 100 kilometer per uur de lucht in

12-02-2015, 13.28 uur

Precies een maand na onze primeur heeft Walibi Belgium de nieuwe attractie voor 2016 alsnog bevestigd. Looopings meldde vorige maand al dat het pretpark een 'boomerang splash' gaat openen: een 45 meter hoge waterachtbaan met voorwaartse en achterwaartse afdalingen tussen twee torens.

Tussendoor maken de boten steeds een grote splash in het water. Nu is ook duidelijk hoe de bootjes omhoog worden gehaald: met behulp van een elektromagnetische katapult. Voor de aandrijving worden speciale LSM-motoren gebruikt. De eerste achterwaartse lancering van 50 kilometer per uur brengt de inzittenden tot een hoogte van 25 meter boven het water.

Na een 'drop' en een tweede voorwaartse lancering behalen opvarenden een snelheid van 80 kilometer per uur op 35 meter hoogte. Tot slot vliegen de passagiers richting het hoogste punt met een topsnelheid van 100 kilometer per uur, gevolgd door een laatste splash. Een ritje duurt 70 seconden.

Walibi noemt het 8,5 miljoen euro kostende project "een grootse technische uitdaging". De bouw van de wereldprimeur neemt tien maanden in beslag en begint komende lente. Een naam en een thema worden pas later bekendgemaakt.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be