Efteling

Efteling huurt Amerikaanse robotkoning in voor nieuwe attractie

19-01-2015, 21:12 uur | Reacties

Een legendarische Amerikaanse robotbouwer heeft de opdracht gekregen om een geavanceerde bewegende pop te maken voor de nieuwe Efteling-achtbaan Baron 1898. Niemand minder dan Garner Holt, de wereldwijde meester op het gebied van zogeheten animatronics, produceert een computergestuurd figuur voor in de attractie.

Garner Holt is verantwoordelijk voor zo'n beetje alle geanimeerde poppen in alle grote Disney-attracties ter wereld. De Amerikaan creëerde honderden figuren voor shows en rides in onder meer Walt Disney World in Florida en Disneyland in Californië. Ook Universal Studios huurt de animatronic-legende regelmatig in.


ZIE OOK: Dive coaster Baron 1898 krijgt niet één maar twee voorshows

Voor dive coaster Baron 1898 in de Efteling maakt Garners firma een levensechte robot van de hebzuchtige mijnbaron Gustave Hooghmoed, melden insiders aan Looopings. Volgens het verhaal achter de attractie vraagt Gustave bezoekers straks om af te dalen in een mijn en op zoek te gaan naar goud. Het is de eerste keer dat Garner Holt zijn kwaliteiten inzet voor de Efteling.ZIE OOK: Amerikaanse robotkoning levert poppen voor nieuwe Efteling-attractie Symbolica

Reacties