Wildlands Adventure Zoo Emmen

Nieuwe dierentuin Emmen krijgt meerdere pretparkattracties

23-02-2015, 13:59 uur | Reacties

Een nieuwe dierentuin in Emmen gaat opvallend veel op een attractiepark lijken. De Wildlands Adventure Zoo, die in het voorjaar van 2016 het oude Dierenpark Emmen vervangt, wordt een dierenthemapark met pretparktrekjes. In de zoo komen meerdere typische pretparkattracties te staan.

Zo krijgt het park een 4D-simulator waarin bezoekers het poolgebied kunnen verkennen. Het zou naar verluidt gaan om een attractietype dat nu nog alleen in Canada en Japan te vinden is. Emmen krijgt de Europese primeur en sprak met de fabrikant af dat de simulator de komende jaren niet geleverd mag worden in andere Europese landen.


ZIE OOK: Eerste kijkje in 4D-simulator van nieuw dierenpark Wildlands Emmen

De zoo van 22 hectare heeft ook een transportsysteem voor een boottochtje besteld. De Duitse attractiebouwer Mack Rides levert een 'river ride' met vlotten voor twaalf opvarenden. Daarnaast wordt er een heuse jeepsafari langs giraffes, zebra's, gnoe's en struisvogels gerealiseerd.

Voor het bedenken en uitvoeren van de themagebieden is het Nederlandse decoratiebedrijf Jora Vision ingeschakeld. Zusterbedrijf Jora Entertainment kondigt voor Wildlands een '3D walk through experience' aan. De officiële opening van het nieuwe dierenpark staat gepland voor maart volgend jaar.

ZIE OOK: Oeps: milieuvriendelijke safaritrucks in Wildlands Emmen rijden op 'vieze' diesel

Reacties