Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Nieuwe dierentuin Emmen krijgt meerdere pretparkattracties

23-02-2015, 13.59 uur

Een nieuwe dierentuin in Emmen gaat opvallend veel op een attractiepark lijken. De Wildlands Adventure Zoo, die in het voorjaar van 2016 het oude Dierenpark Emmen vervangt, wordt een dierenthemapark met pretparktrekjes. In de zoo komen meerdere typische pretparkattracties te staan.

Zo krijgt het park een 4D-simulator waarin bezoekers het poolgebied kunnen verkennen. Het zou naar verluidt gaan om een attractietype dat nu nog alleen in Canada en Japan te vinden is. Emmen krijgt de Europese primeur en sprak met de fabrikant af dat de simulator de komende jaren niet geleverd mag worden in andere Europese landen.

De zoo van 22 hectare heeft ook een transportsysteem voor een boottochtje besteld. De Duitse attractiebouwer Mack Rides levert een 'river ride' met vlotten voor twaalf opvarenden. Daarnaast wordt er een heuse jeepsafari langs giraffen, zebra's, gnoe's en struisvogels gerealiseerd.

Voor het bedenken en uitvoeren van de themagebieden is het Nederlandse decoratiebedrijf Jora Vision ingeschakeld. Zusterbedrijf Jora Entertainment kondigt voor Wildlands een '3D walk through experience' aan. De officiële opening van het nieuwe dierenpark staat gepland voor maart volgend jaar.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be