Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Portofoons Efteling niet meer af te luisteren

22-01-2015, 15.17 uur

De Efteling heeft de afgelopen maanden maatregelen genomen om te voorkomen dat portofoonverkeer tussen medewerkers onderschept kan worden door kwaadwillenden. Het pretpark investeerde in een nieuw portosysteem dat van buitenaf praktisch niet meer af te luisteren is.

Tot voor kort was het voor hobbyisten in de omgeving van Kaatsheuvel doodeenvoudig om mee te luisteren met alle interne communicatie. Ook op Looopings kwamen regelmatig fragmenten voorbij, onder meer van personeelsleden die klaagden dat ze de brandweer niet konden bereiken. Andere collega's uitten hun onvrede over een trage evacuatie bij de Python.

Ook het opvragen van gedetailleerde bezoekersaantallen was via het oude systeem een fluitje van een cent. Dat bleek een doorn in het oog voor het parkmanagement, omdat de Efteling dagelijkse exacte bezoekerscijfers geheim wil houden.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be