Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Hansa-Park

Nieuwe Duitse mega-achtbaan gaat 127 kilometer per uur

02-01-2015, 00.56 uur

Thrillseekers in Duitsland kijken al maanden reikhalzend uit naar de opening van de nieuwe mega-achtbaan Kärnan in Hansa-Park. Zij worden op hun wenken bediend: vandaag maakte het Noord-Duitse pretpark bekend dat de hypercoaster maar liefst 127 kilometer per uur zal gaan.

Daarmee mag Kärnan zich de op een na snelste achtbaan van het land noemen. Alleen Silver Star in Europa-Park (130 kilometer per uur) gaat harder. Beide banen delen straks het Duitse hoogterecord: Kärnan wordt 73 meter hoog, precies even hoog als Silver Star.

Bijzonder is dat de lift van Kärnan geen klassieke heuvel met een ketting wordt. In plaats daarvan heeft Hansa-Park een enorme 79 meter hoge massieve toren neergezet met daarin een verticale lift. Die takelt treintjes straks recht omhoog.

Een ritje zal ongeveer drieënhalve minuut duren. De Duitse firma Gerstlauer is verantwoordelijk voor de bouw van de achtbaan. Kärnan krijgt minstens één inversie en wekt g-krachten op tot 5g. Het is de grootste investering voor Hansa-Park ooit.Meer Hansa-Park
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be