Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Bedenker Belgisch muziekpretpark teleurgesteld: 'Niemand steunt me'

25-12-2014, 15.39 uur

Een ambitieus plan voor een nieuw Belgisch muziekpretpark gaat waarschijnlijk niet door. Bedenker Didier Hodiamont is al maanden op zoek naar een locatie en bereidwillige financiers, maar niemand wil hem helpen.

'Les Géants de la Musique' zou een attractiepark moeten worden dat volledig in het teken staat van muziek. Didier bedacht draaimolens, monorails en vrijevaltorens in de vorm van levensgrote instrumenten. Hij liet ook een achtbaan in de vorm van een muzieksleutel ontwerpen. Maar vermoedelijk blijft het bij tekeningen.

"Hier in België steunt niemand ons", jammert de initiatiefnemer. Hij denkt minstens 100 miljoen euro nodig te hebben voor zijn plannetje. Er zijn echter geen investeerders te vinden. Ook een geschikte locatie is er nog steeds niet.

Didier is ervan overtuigd dat het muziekpark 200.000 mensen per jaar zou kunnen trekken. Zijn optimistische idee doet denken aan het Amerikaanse Hard Rock Park, dat in 2008 open ging en ook draaide om muziekinstrumenten en rockartiesten. Al een jaar later ging het park failliet vanwege tegenvallende bezoekersaantallen.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be