Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Eigenaar Walibi doet Dolfinarium Harderwijk van de hand

17-12-2014, 20.40 uur

Het Dolfinarium in Harderwijk krijgt een nieuwe eigenaar. Nu is het zeedierenpark nog in handen van de Franse onderneming Compagnie des Alpes, ook eigenaar van onder meer de Walibi-pretparken. De Fransen verkopen het park binnenkort aan de Spaanse firma Aspro Parks.

Onderhandelingen over de overname bevinden zich in de afrondende fase, zegt Dolfinarium-directeur Marten Foppen. Compagnie des Alpes zou het Dolfinarium "om strategische redenen" in de etalage hebben gezet. Aspro Parks bezit al vijf dolfinaria in Europa, waaronder Boudewijn Seapark in België. Ook speelpark Linnaeushof (Bennebroek) en het Zeeuwse Deltapark Neeltje Jans zijn in handen van Aspro.

In Boudewijn Seapark zijn naast dierenshows ook enkele mechanische attracties te vinden, waaronder een achtbaan. Of we dat soort rides in de toekomst ook in het Nederlandse Dolfinarium kunnen verwachten, kan de directeur nog niet zeggen.

Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be